Popradský lev Laco hviezdil, Mikuš netrafil prázdnu bránku

20.11.2011 Celý región

HC Barys Astana - HC Lev Poprad 2:1 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 50. Dallman (Dawes, Boyd), 61. Bochenski (Dawes) - 25. Netík (Špirko, J. Mikúš)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gašilov, Olenin - Petrov, Fatejev, 3640 divákov

Zostava HC Lev: J. Laco - Klouček, Pilař - Lewis, Sigalet - Mihálik, Mezei - Bartečko, V. Nedorost, L. Nagy - Špirko, J. Mikúš, Netík - Chabada, Kristek, Rudolf Huna - Fabricius, Lundberg, Sekáč - Š. NovotnýASTANA 20. novembra (WEBNOVINY) - Hokejisti HC Lev Poprad prehrali v nedeľnom zápase KHL na ľade favorizovaného Barysu Astana 1:2 po predĺžení.

Od druhej tretiny viedli 1:0 gólom Netíka, v polovici tretej tretiny vyrovnal Dallman a v predĺžení rozhodol o triumfe domácich Bochenski. Je to už druhá prehra "levov" v predĺžení na tomto výjazde za súpermi, v stredu podľahli v Jekaterinburgu domácemu Avtomobilistu 4:5.

Hviezdou úvodnej tretiny bol najmä brankár "levov" Ján Laco, ktorý si udržal čisté konto. Postupne zlikvidoval niekoľko šancí domácich hráčov. Predviedol sa najmä pri strele Krasnoslobodceva a potom pri samostatných nájazdoch Čecha v drese Barysu Kašpara, ktorý ho neprekonal ani dva pokusy a Gavrilina.

Azda najväčšiu šancu hostí mal v 13. minúte Juraj Mikúš, ktorý netrafil prázdnu súperovu bránku.


Levi začali z ostra

Už na začiatku 5. minúty druhej tretiny sa Popradčania ujali vedenia gólom Netíka, ktorý zužitkoval peknú akciu celého útoku. Hostia sa upokojili a začali predvádzať pekný útočný hokej. Netík sa mohol aj druhýkrát zapísať do listiny strelcov, ale puk z jeho hokejky išiel tesne nad.

Domáci sa spamätali zo šoku, zvýšili obrátky a zatlačili hostí do obrany. Opäť hviezdil Ján Laco. Bravúrne zlikvidoval šancu Krepsa, vzápätí pokazil radosť Dallmanovi aj Puškarevovi.

Prvú veľkú šancu záverečnej tretiny mal opäť s chuťou hrajúci Netík, ale opäť na domáceho gólmana Jeremejeva nedorástol. Domáci pritvrdili a rozhodcovia sa tvárili, že je všetko v poriadku.

V 50. minúte sa konečne tribúny štadióne v Astane potešili. Dallman rozvlnil sieť za chrbtom Jána Laca a bolo 1:1. Napriek ďalším šanciam sa výsledok do konca riadneho času nezmenil a tak prišlo na rad predĺženie. To trvalo rekordne krátko. Už v 10. sekunde rozhodol o víťazstve domácich Bochenski.
 

Vyberte región